Klik på billederne og læs mere
Anne Kubel Johansen
Anne eksperimenterer med forskellige motiver og farvevalg, hvilket gør hendes værker meget varierede. Hun maler både figurativt og nonfigurativt, hvor enten motivet eller farverne styrer processen. Hendes inspiration kommer fra naturen ved Vesterhavet, skoven samt forskellige udstillinger.
Birgit Kirke
Birgit Kirke kommer fra Færøerne og bor nu i Herning, hvor hun har sit atelier. At hun har fået øernes særegne landskab ind med modermælken, ses tydeligt i hendes malerier.
På udstillingen præsenterer Birgit Kirke nye værker, som er friske, farverige og dramatiske skildringer af det færøske lys og landskab i et flot samspil mellem det abstrakte og det genkendelige.
Birgit Kirke fortæller: ”Inspirationen til værkerne henter jeg fra mit færøske ophav. Naturen og livet ved havet er et gennemgående tema i mine værker. Havet omkring Færøerne har altid fyldt meget i min bevidsthed, det er mange gange større end landområdet og der er havudsigt overalt. Jeg forsøger at skildre det sansede, stemningen, øjeblikket som jeg husker det. Det er dramaet mellem det abstrakte og genkendelige, der optager mig.”
Birgits værker fremstår ofte meget forskelligt, da hus afprøver mange former for motiv- og farvevalg. Birgit maler både figurativt og nonfigurativt. Nogle gange er det motivet, der styrer processen, andre gange er det form og farver.
Hvert maleri er en unik oplevelse, hvor hun lader sig inspirere af omgivelserne og øjeblikkets stemning. Naturens rå skønhed, med dens skiftende lys og teksturer, spiller en stor rolle i hendes arbejde. Farverne i efterårsskoven eller brændingen ved kysten kan finde vej ind i hendes kompositioner, ligesom de indtryk hun suger til sig fra kunstudstillinger rundt omring. Denne konstante strøm af nye ideer og visuelle indtryk holder hendes skabende proces levende og dynamisk.
Birgit mener, at kunst skal være en oplevelse, både for kunstneren og betragteren. Ved at eksperimentere med forskellige materialer og teknikker søger hun at udfordre sig selv og opdage nye måder at udtrykke sig på.
Skabelsen af et nyt abstrakt maleri er en proces, der kan tage dage men nogle gange flere måneder. Nogle gange er det lille ting, der får et maleri til at falde på plads andre gang kan det føles som en lang kamp, som bare ikke vil lykkes. Men NÅR det så lykkes, så er det en rigtig dejlig følelse. Ofte har jeg en idé eller jeg har set et eller andet, der har inspireret mig. Det er svært at sige hvad der lige gør tricket, men det kan være en farve eller bare en steg, der gør udfaldet. De malerier jeg maler, er nogle jeg selv skal synes om. Jeg tilføjer sommetider små figurative elementer i maleriet, collage eller tekst, som tilføjer noget til det abstrakte maleri.
I min Pippi hule i Holstebro bygger jeg fingermalede akrylmalerier, gerne i stort format og laver grafiske unika værker med trykplader i pap.
Det er balancen mellem ro og kaos, der vedvarende udfordrer mig i mine værker samt balancerne mellem pænhed og spænding.
Mens mine malerier bliver til med store armbevægelser og alle fingrene i malingen, er de grafiske processer der, hvor jeg udfordrer mig selv med præcision og stramhed i udtrykket.
Mine arbejder, smykker – skulpturer – skåle og billeder, er fremstillet på mit værksted på Mols.
Jeg bruger håndlavet papir i kombination med andre materialer f.eks. træ – metal – guld – sølv – kobber og zink.
I mine værker er et ønske om ikke at overforbruge, og værkerne består af naturlige materialer. Genbrug og fundne ting fra naturen inspirerer ligeledes til mit endelige udtryk.
Gennem årene har jeg udviklet mine egne teknikker.
Jeg udstiller og sælger mine ting på 22. år, bl.a. fra mit galleri i Ebeltoft.
For tiden arbejder jeg med keramik og filt, og i de seneste 20 år har jeg lavet smykker i sølv, guld- og emalje. Det er enormt tilfredsstillende, at fremstille noget med mine hænder, som ikke har eksisteret før, Jeg elsker at ting tager tid, det er nærmest en slags meditation for mig, at fordybe mig og eksperimentere og blive opslugt i en proces.
Det jeg udstiller på Bratskov er keramikkrukker. filtbilleder og emaljesmykker.
Lotte Overgaard
Lotte Overgaards keramik er helt grundlæggende inspireret af naturen. Af dyr i alle former og afskygninger og af flora og botanik. En krukke er formet som en hel artiskok, en anden som en grankogle. Søstjerner piler op af en lille lågkrukke eller smyger sig om en vase. Vandplanter kravler op ad en irgrøn form, mens bladformer, muslingeskaller og blomster dekorerer krukker og vaser. På andre sidder fugle, katte og frøer og troner på lågkanten, hvis de da ikke har taget skridtet fuldt ud og helt befriet sig for at være funktionelle, og nu i bund og grund er keramiske dyrefigurer.
Selv i de mest abstrakte former, fornemmer man det organiske. Enten i de blødt svungne former eller ved selve glasurens farve med dybe blå og støvgrønne nuancer visende hen til henholdsvis vand og skovens overflod af grønne farver.
Alt dette gør, at man udover det rent funktionelle, det af produktet har en praktisk anvendelse, også kommer til at føle en dyb samhørighed med naturen og dyrelivet. Ikke på en sværmerisk eller romantisk måde, men med en ægte følelse af livsglæde, sanselighed og overskud. På en gang nede på jorden og boblende ekstatisk.
(uddrag af kunstanmelder Tom Jørgensens anmeldelse i ”101 Kunstnere 2021/22)
Lillian Petersen Hansen
Jeg er født og opvokset i Han Herred, landet mellem hav og fjord, og er som menneske præget af områdets smukke og særegne natur og kystkultur, som er en stor inspiration for mig.
Kærligheden til egnen sætter sig uvægerligt spor i mine arbejder, og er altid tilstedeværende som et grundstof i mine knogler.
Jeg har gennem de seneste 20 år uddannet og udfoldet mig indenfor keramik- og guldsmedefaget.
Det startede med keramikken og siden kom smykkerne til.
I 2013 etablerede jeg eget keramik- og pottemagerværksted og i 2020 etablerede jeg guldsmedeværkstedet.
På Påskeudstillingen på Bratskov udstiller jeg keramik.
Mette Skov Mærsk
Den nordiske natur, flora, fugle og insekter er mit kunstneriske udgangspunkt. Det vilde liv, det stille liv, som kræver nærvær og fordybelse. Det er som med akvarellen jeg arbejder med. Her må man også være til stede og fordybe sig i processen, da den oftest er levende og flygtig, ikke sådan at fastholde. Naturen giver så meget - her er både glæde og melankoli, og jeg holder meget af naturens skiftende rytme, som hele tiden giver nye oplevelser og inspiration.
Som uddannet skov- og landskabsingeniør er faglighed og viden om naturen en stor del af mit kunstneriske virke. Kendskabet til planter og dyr er vigtigt for mig, og oplevelser og væren i naturen er en stor del af min kreative proces.
Morten Tore Thomassen
Foto er en dyp pasjon som jeg har med meg helt siden barndommen.
Foto er en livsstil og en stor del av min hverdag. Er i en kontinuerlig prosess av livets flyt og arbeid.
Lyset har alltid fascinert meg, spesielt hvordan alt forandrer seg sammen med lysets kretsløp. Variasjonene og fargene er uendelige og unike.
Mit primære medie er linoleumstryk. En grafisk teknik som jeg er selvlærd i og som jeg har arbejdet med siden 2016. Omdrejningspunktet for min motivverden er byen, som rammen om det anonyme liv, og skildringer af hverdagens sysler. I den senere tid har jeg været meget optaget af rum og genstande. De ting man efterlader på køkkenbordet når man tager afsted om morgenen, eller det rod der bygger sig op på skrivebordet. Det synes jeg er interessant, og siger en hel masse om mennesker.
Mine værker er en kærlighedserklæring til det trivielle og til tider kedelige hverdagsliv. De er mine egne forestillinger om andres liv, tænkte scenarier og små ufortalte historier.
Reiko Bendtsen
Reiko Bendtsen er en japansk keramiker der bor og arbejder i Suldrup. Hun er uddannet som
oliemaler/pædagog ved et japansk universitet og skiftede medie fra oliemaleri til ler for cirka 16 år siden. I dag har hun specialiseret sig i at lave tallerkener, fade, skåle, vaser osv. til daglig brug ved hjælp af teknikker inspireret af traditionel japansk kultur – “Made in Denmark, men med japansk æstetik og teknik.” Hun beskriver sig selv som en passioneret og entusiastisk keramiker dedikeret til at gøre brugernes hverdag en lille smule mere farverig og glad, mens hun selv nyder at lave keramik hver eneste dag.
Tina Theilgaard
Tina har arbejdet i medieverdenen i mange år, og begyndte at male for ca. 15 år siden.
Hun elsker at fortolke naturen i abstrakte malerier. Hver årstid har sin charme og det afspejler sig i farverige motiver.
I et par år har Tina lavet „skæve“ keramikfigurer og ansigter med et tvist af humor. Når folk stopper op, smiler eller griner, når de ser mine figurer - ja så er lykken gjort, siger Tina.
Tina er indehaver af "BAGHUSET Atelier Theilgaard" i Løkken.
Tilfældigheder gjorde, at jeg kom til at arbejde med emalje. En tid boede jeg i England, hvor jeg på forskellige kunsthåndværkermarkeder så smukt forarbejdede sølvsmykker i intense emalje farver. Disse indtryk virkede ansporende og gav mig lyst til selv at prøve. Da jeg selv begyndte at lave emaljesmykker, var det de stærke farver, der inspirerede mig, og for en stor dels vedkommende stadig er det bærende i mine smykker. Mine designs er ofte inspireret af Art Nouveau eller geometriske mønstre, ofte med en gravering i sølvet, der øger lysreflektionen i den transparente emalje. Gennem mit medlemskab af Guild of
Enamellers (emaljelaug) i England blev det åbenlyst for mig, hvor mange muligheder emalje har. Brænding af emalje på kobber ved ekstra høj temperatur og i ekstra lang tid giver overraskende resultater og effekter, som kan ses på mine bægre og skåle. Alle arbejder er unika.
Åbent:
Påskedagene kl. 11 - 17